woensdag, 23. april 2008 - 15:22

Aanleg kunstgrasvelden gaat beginnen

Ede

De gemeente Ede begint 5 mei met de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark De Wormshoef in Lunteren. Vanaf 13 mei is sportpark De Eikelhof in Bennekom aan de beurt, waar twee wedstrijdvelden en een trainingsveld van kunstgras worden aangelegd. In totaal zullen er dit jaar en volgend jaar zes wedstrijdvelden en één trainingveld voor voetbal bijkomen.

De gemeenteraad heeft hiervoor een bedrag van € 3.125.000 beschikbaar gesteld. De gemeente wil via de aanleg van kunstgrasvelden het nijpende tekort aan wedstrijd- en trainingscapaciteit voor de betrokken voetbalvereningen opheffen.

Vanwege de omvang van het werk wordt de aanleg van de kunstgras-velden in twee fasen uitgevoerd. Volgend jaar, tijdens de zomerperiode in 2009, worden de andere kunstgrasvelden aangelegd op de sportparken Inschoten, Peppelensteeg en De Hoekelumse Eng in Ede.

Verder wordt er op het sportpark De Bosrand in Ede voor de hockeysport een nieuwe kunstgrasveld aangelegd en worden de beide bestaande kunstgrasvelden van een nieuwe toplaag voorzien.

Het college van burgemeester en wethouders heeft 22 april besloten te kiezen voor een type kunstgras dat volledig gecertificeerd is door ISA-KNVB en dat voldoet aan de criteria van FIFA ** 9 two star. Na een openbare aanbesteding is het werk gegund aan de laagste inschrijver, de CSC Ceelen Sports Constructies BV uit Zeewolde in combinatie met de Van de Haar Groep uit Wekerom.
Provincie:
Tag(s):