dinsdag, 4. maart 2008 - 21:43

Aanpak hondenpoep in Asser wijk Pittelo

Assen

In navolging van Marsdijk pakt de gemeente Assen ook de overlast door hondenpoep in de wijk Pittelo aan. Over de wijk verspreid, komen drie hondenpoepbakken, plekken waar honden niet welkom zijn worden aangegeven met borden. Waar de borden en bakken komen is tijdens een informatieavond samen met bewoners bepaald.

Pittelo is de tweede wijk waar de gemeente de overlast van hondenpoep aanpakt. In principe geldt in de hele wijk de opruimplicht. Dit betekent dat bewoners altijd de poep van hun hond op moeten ruimen en verplicht zijn daarvoor een opruimmiddel bij zich te hebben. In overleg met de bewoners zijn er zones aangewezen zonder opruimplicht. In Pittelo is dit onder andere het gebied tussen de wijk en het kanaal. De bakken en borden worden deze week in de wijk geplaatst. Alle bewoners ontvangen daarna een folder waarin de gemeente Assen de regelgeving toelicht. Wanneer alles is afgerond, controleren toezichthouders regelmatig of hondenbezitters de regels naleven.

De gemeente voert in alle wijken de opruimplicht in. Na Pittelo start de gemeente met Kloosterveen. Dinsdagavond 11 maart zijn inwoners van Kloosterveen uitgenodigd voor een bijeenkomst, waarin de wensen vanuit de wijk in kaart worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):