donderdag, 28. augustus 2008 - 16:20

Aanrijding A12 door asociaal weggedrag

Woerden

Opnieuw heeft donderdagmiddag asociaal weggedrag geleid tot een aanrijding op de A12 tussen meerdere voertuigen. Rond 13.00 uur ontving de Verkeerspolitie het KLPD een melding dat ter hoogte van Woerden drie personenwagens op elkaar waren gebotst. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

Al snel bleek uit verklaringen dat er irritatie was ontstaan over het onnodig links rijden van een 24-jarige bestuurder uit Bussum. Een 28-jarige bestuurder uit Breukelen besloot om met hoge snelheid, via de redresseerstrook, in te gaan halen. De gemoederen liepen zo hoog op dat op een gegeven moment een van de bestuurders de controle over zijn voertuig verloor waarna beide voertuigen in de slip raakten. Voordat ze op de vluchtstrook tot stilstand kwamen raakte een van beiden nog een derde bestuurder die daar toevallig reed.

Tegen de 28-jarige en de 24-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het verkeer. De 24-jarige bestuurder is militair en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Voor beide bestuurders stuurt de Verkeerspolitie van het KLPD een mededeling aan het CBR, divisie vorderingen. Deze mededeling kan leiden tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs. Er was geen alcohol in het spel.
Provincie:
Tag(s):