woensdag, 24. december 2008 - 10:13

Aanrijding door vluchten voor politie

Nijmegen

Surveillerende politieagenten reden dinsdagavond rond middernacht over de kruising Groenewoudseweg met de St. Annastraat toen zij een auto zagen rijden. De bestuurder bleek gesignaleerd te staan. Hierop besloten de agenten achter de auto aan te rijden.

Toen een andere eenheid ter plaatse kwam en de agenten de bestuurder een stopteken wilden geven, ging de auto er als een speer vandoor in de richting van de Graafseweg. Hierop reden de agenten de bestuurder achterna.

De auto reed met hoge snelheid van de politieauto’s weg. Op een gegeven moment zagen de agenten een stofwolk ter hoogte van de kruising Dennenstraat met de Graafseweg. De bestuurder bleek een aanrijding te hebben veroorzaakt.

De man had het rode verkeerslicht op de Graafseweg genegeerd en was daarbij ingereden op een 44-jarige automobilist uit Nijmegen, die uit de richting van de Graafseweg kwam en bij groen licht het kruispunt opreed.

De verdachte verliet zijn voertuig en ging ervandoor in de richting van de wijk Kolping. Buurtbewoners verklaarden dat de man in de richting van de Muntmeesterlaan was gelopen.

Verschillende politieagenten zochten hierop in de omgeving. Op het talud aan de Neerbosscheweg zagen zij de man wegrennen. Het lukte één van de agenten om de verdachte aan te houden.

De verdachte, van 47 jaar uit Nijmegen, gaf aan last te hebben van zijn ribben. Hij werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 44-jarige automobilist is met rugklachten en vermoedelijk een gebroken pols naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):