vrijdag, 29. augustus 2008 - 21:36

Aanrijding Larserplein: twee jongens gewond

Lelystad

Donderdagavond 28 augustus zijn twee jongens van 15 en 16 jaar uit Lelystad ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op het Larserplein ter hoogte van de oprit naar de autosnelweg A6.

Rond 19.00 uur reden de twee jongens, bestuurder en bijrijder, op een brommer op de parallelweg van de Larserdreef, richting Harderwijk. Zij staken de weg over en kwamen op de kruising met de oprit van de A6 in botsing met een personenauto.

Beide jongens kwamen lelijk ten val en liepen botbreuken op aan hun benen. Meerdere ambulances, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De 51-jarige bestuurster van de personenauto, afkomstig uit Almere, bleef ongedeerd. Beide jongens zijn vervoerd naar een specialistisch ziekenhuis in Amsterdam.

Naar aanleiding van de aanrijding ontstond er verkeerhinder op het Larserplein.

De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht, in verband hiermee hebben verkeersongevallenanalisten van de politie op de plek van de aanrijding een sporenonderzoek verricht. De politie heeft op de plek van de aanrijding diverse getuigen gehoord. Getuigen van deze aanrijding die nog geen contact hebben gehad met de politie worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):