zondag, 28. september 2008 - 22:05

Aanrijding met 5 gewonden waarvan 2 zwaar (Staat er al in)

Ravenstein

Bij een ongeval op de rijksweg A50 ter hoogte van Ravenstein zijn zondagmiddag omstreeks 17.00 uur vijf mensen uit één gezin gewond geraakt.

De 48-jarige vader van het gezin uit Wenum Wiesel raakte ernstig gewond aan zijn bovenli-chaam, de 43-jarige moeder en twee dochters van 10 en 14 jaar raakten licht gewond. De 12-jarige dochter, die geestelijk en lichamelijk gehandicapt was, werd als zwaar gewonde behan-deld omdat zij niet aan kon geven welk letsel zij had.

Het busje waarin ze zaten raakte, vermoedelijk door een manouvre van een medeweggebrui-ker, met de linkerwielen in de linkerberm van de weg. De vader die het busje, wat speciaal ingericht is voor het vervoer van gehandicapten, bestuurde corrigeerde dit. Daarbij raakte hij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en raakte hij in een slip. De auto ging enkele malen over de kop en kwam aan de rechterzijde van de rijksweg, voorbij een sloot en op hek tot stil-stand. Het busje lag toen op de linkerzijde.

De hulpdiensten rukten met groot materieel uit, er werden meerdere brandweervoertuigen, drie ambulances en een traumahelikopter alsmede verschillende politie-eenheden heen ge-stuurd. Ook werd Rijkswaterstaat gewaarschuwd voor de afzetting van de snelweg. De weg is enige tijd geheel afgesloten geweest en een langere tijd voor een gedeelte. Aan beide zijdes van de snelweg vormden zich kilometers lange files. Meerdere medeweggebruikers stopten om eerste hulp te verlenen.

Er is een uitgebreid technisch onderzoek gestart door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie. De vermoedelijk veroorzaker van de aanrijding heeft zich niet gemeld bij de politie ter plaatse op de snelweg. Wel heeft zich later telefonisch een getuige gemeld bij de alarmcentrale van het Korps Landelijke Politiediensten met de mededeling dat hij het had zien gebeuren en ook een kenteken had opgeschreven. Deze tip zal uitgebreidt onderzocht worden.
Provincie:
Tag(s):