dinsdag, 5. februari 2008 - 12:08

Aanrijding tussen de carnavalswagens

Maandagmiddag om 13.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een aanrijding aan de Nieuwe Rijksweg in Beek (Ubbergen).Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om een kop-staart botsing waarbij vier personenauto’s waren betrokken. Direct ontstond er file op de Nieuwe Rijksweg (N325), mede omdat er op dat moment een serie carnavalswagens stapvoets vanuit Ubbergen richting Ooij reden.

Een eerste gedeelte van deze serie carnavalswagens reed langzaam over de N325 waardoor personenauto’s de wagens wilden inhalen. Hierdoor moest de voorste van de vier personenauto’s, met een 22-jarige bestuurder uit Beek, onverwachts afremmen. De tweede auto, met een 39-jarige bestuurder uit Millingen aan de Rijn en de derde auto achter hem, met een 37-jarige bestuurder uit Nijmegen, konden ook nog net op tijd remmen.

Daarachter reed een vierde auto met een 34-jarige bestuurster uit Oss. Deze zag echter te laat dat zijn voorgangers remden en botste achterop de derde auto. Vervolgens veroorzaakte dit alsnog een kettingbotsing. De bestuurder uit het derde voertuig kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Het vierde voertuig werd door de brandweer opengeknipt zodat deze 34-jarige bestuurder voor controle kon worden overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

De Nieuwe Rijksweg werd geheel afgezet. Een bus wilde op de weg keren om zijn route anders voort te zetten maar kwam hierbij met zijn achterwielen vast te zitten in de berm. De bus werd door een takelwagen losgetrokken. Rond half drie werd de wegafzetting opgeheven.
Provincie:
Tag(s):