woensdag, 30. januari 2008 - 21:35

Aantal arbeidsplaatsen in Almelo groeit met ruim 1500

Almelo

In het jaar 2007 is de werkgelegenheid in de Gemeente Almelo van 38.263 naar 39.784 gestegen. Dit is een toename van ruim 1500 arbeidsplaatsen, de grootste groei in de regio Twente. Dit heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

De belangrijkste toename vond plaats in de gezondheidszorg (330), de bouwnijverheid (238) en de innovatieve maakindustrie (145). In alle sectoren is er sprake van groei, alleen de zakelijke en financiële dienstverlening is licht gedaald.

Groeiers
De werkgelegenheid in Twente is in 2007 gegroeid met ruim 6000 arbeidsplaatsen. Opvallend hierin is het aandeel van het Almelose bedrijfsleven. Een kwart van de regionale werkgelegenheidsgroei heeft plaatsgevonden bij Almelose bedrijven.

Ook het aantal bedrijven is het sterkst gegroeid in Almelo. Momenteel zijn er bijna 3700 bedrijven in Almelo gevestigd. Ten opzichte van 2006 is dit een groei van vijf procent. Grote groeiers waren bouwbedrijven, winkels en bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Het aantal bedrijven is vooral toegenomen door een groot aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers).

Innovatieve maakindustrie
Almelo heeft haar regiofunctie meer dan waar gemaakt. De groeicijfers van het afgelopen jaar bevestigen de opvatting dat ruimte voor bedrijven een primaire vereiste is. Het diverse aanbod van bedrijvenlocaties is in dat opzicht beloond. Ook de aandacht voor de innovatieve maakindustrie heeft een positieve bijdrage geleverd, meer en meer geldt de overtuiging dat deze tak van industrie een belangrijke basis vormt voor de economische ontwikkeling van Almelo.

Jaarlijks
Het onderzoek naar het aantal arbeidsplaatsen wordt jaarlijks verricht door het team onderzoek en statistiek van de Gemeente Almelo in samenwerking met het Bedrijven en Instellingen Register Overijssel.
Provincie:
Tag(s):