maandag, 11. februari 2008 - 21:05

Aantal bijstandsgerechtigden in Emmen met 17 procent gedaald

Emmen

In de eerste drie kwartalen van 2007 is het aantal bijstandhuishoudens in de gemeente Emmen van 2600 naar 2160 gedaald, dit is een daling van maar liefst 17 procent. Landelijk was deze daling 7 procent. In bijna alle grotere gemeenten (groter dan 60.000 inwoners) daalt het aantal bijstandscliënten. De gemeente Emmen is één van de best scorende gemeente van het land.

In Roosendaal en Den Bosch is het aantal bijstandshuishoudens het meest afgenomen (-18%), gevolgd door Capelle aan den IJssel, Lelystad en Emmen (-17%). Op de website van onderzoeksbureau APE (www.ape.nl) zijn de resultaten van het onderzoek gepubliceerd.

De daling van het aantal bijstandhuishoudens in de gemeente Emmen is vooral te danken aan de gemeentelijke inzet. De gemeente Emmen doet er alles aan om mensen aan een baan te helpen. De gunstige economische ontwikkeling heeft daarbij geholpen. Dit jaar wil de gemeente Emmen verder dalen naar onder de 2000 uitkeringsgerechtigden.

Wethouder Evenhuis wil komend jaar extra aandacht besteden aan jongeren en participatie van de mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zal Emmen door middel van regionaal arbeidsmarktbeleid zich blijven richten op het maken van afspraken met werkgevers en onderwijsinstellingen voor het creëren van werk- en stageplekken. Het zal voor de gemeente wel steeds moeilijker worden omdat de makkelijk plaatsbare uitkeringsgerechtigden al zijn uitgestroomd naar werk.
Provincie:
Tag(s):