donderdag, 24. april 2008 - 12:51

Aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Limburg met 30% gestegen

Maastricht

Het aantal mensen dat in Limburg in 2007 dodelijk is verongelukt in het verkeer is ten opzichte van 2006 met bijna 30 procent gestegen. Totaal waren er in 2007 69 dodelijke slachtoffers te betreuren. Ook het aantal ziekenhuisgewonden nam toe met ruim 10 procent tot 639 opnames. Dit heeft het Regionaal Verkeersveiligheidsorgaan Limburg (ROVL) vandaag bekend gemaakt.

De forse stijging in Limburg komt niet overeen met de landelijke cijfers. Landelijk nam het aantal doden in het verkeer met bijna 3% af naar 709 doden. Daarentegen steeg het aantal ziekenhuisgewonden landelijk met ruim 6 procent naar 8559. Het ROVL maakt zich ernstige zorgen over de stijging in Limburg. “We zullen de cijfers analyseren en waar we in onze aanpak zaken kunnen verbeteren of aanscherpen zullen we dat niet nalaten�, aldus de ROVL voorzitter en gedeputeerde Noël Lebens.

Sinds 1994, waarin 109 doden in het verkeer te betreuren waren, was er een dalende trend naar 53 doden in 2005. Deze positieve ontwikkeling zet zich niet door gezien de lichte stijging in 2006 en de sterke stijging in 2007.
Limburg is evenwel niet de enige provincie waar de dalende trend niet doorzet. In zes van de twaalf provincies is het aantal doden in het verkeer dit jaar toegenomen en in alle provincies uitgezonderd Groningen en Zeeland is het aantal ziekenhuisgewonden toegenomen.

In Limburg is de stijging van het aantal verkeersdoden het sterkst, gevolgd door Noord-Brabant en Utrecht. Wat betreft het aantal ziekenhuisgewonden houdt Limburg gelijke tred met de andere provincies.
Provincie:
Tag(s):