dinsdag, 15. april 2008 - 11:14

Aantal kinderen in armoede gedaald

Groningen

Het aantal kinderen van 0 tot en met 17 jaar in gezinnen die moeten rondkomen van een uitkering is niet gestegen, maar iets gedaald. Dat blijkt uit een brief die minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin naar de Tweede Kamer heeft gestuurd met een reactie op het ‘Kinderen in Tel’.

Uit navraag bij het CBS en het Verwey-Jonker Instituut over de cijfers van de laatste jaren bleek dat de cijfers over kinderen die in Nederland in armoede leven niet kloppen. Nadat het aantal kinderen in gezinnen die van een bijstandsuitkering rond moeten komen steeg van 6.71 in het jaar 2004 naar 6,82 procent in 2005, daalde het aantal in 2006 naar 6,76 procent.

Het rapport Kinderen in Tel dat 17 maart aan minister Rouvoet werd aangeboden, concludeert dat het welzijn van kinderen over het algemeen in de afgelopen twee jaar is verbeterd. Hij schrijft in zijn brief dat hij de kinderen voor wie dat niet geldt, eerder en beter wil helpen.

Rouvoet zei bij de in ontvangst name van het rapport dat armoede bovendien niet alleen een financiële kwestie is. ‘Het heeft ook te maken met participatie, toekomstperspectief, gezondheid en andere factoren�, aldus Rouvoet.
Provincie:
Tag(s):