dinsdag, 24. juni 2008 - 10:23

Aantal milieuklachten fors gedaald

Maastricht

Vorig jaar is het aantal ingediende milieuklachten met circa 27% procent gedaald.Werd in 2006 nog 1507 keer met de Milieu Meld- en Klachtentelefoon (MKT) gebeld, in 2007 gebeurde dat 1097 keer. Dit blijkt uit het jaarverslag van de afdeling Handhaving en Monitoring van de Provincie Limburg. De MKT van de Provincie vormt het centraal punt waar bedrijven, overheden en burgers melding kunnen maken van klachten over milieukwaliteit en ongewone voorvallen.

De daling van het aantal klachten is ondermeer te danken aan een verdere professionalisering van de klachtenafhandeling waarmee in 2007 is gestart, meldt de provincie. Er vindt zo spoedig mogelijk na het indienen van de klacht telefonisch overleg plaats met de klager. Daarnaast ontvangen klagers een schriftelijke bevestiging van elke ingediende klacht. In deze brief wordt tevens aangegeven welke acties de inspecteur van dienst naar aanleiding van de klacht heeft ondernomen.

Verder zijn vorig jaar 70 meldingen van ongewone voorvallen via de MKT binnengekomen. Daarmee wordt de dalende lijn van voorgaande jaren voortgezet.

De meeste klachten kwamen binnen over Componenta uit Hoensbroek en Enci in Maastricht.
Provincie:
Tag(s):