donderdag, 24. april 2008 - 15:13

Aantal verkeersdoden in Friesland daalt

Minister Eurlings maakte donderdag 24 april het aantal verkeersdoden in Nederland over het jaar 2007 bekend: 791. Weer een daling ten opzichte van voorgaande jaren. Ook het aantal doden in het verkeer in Friesland is in 2007 opnieuw gedaald. Met 31 verkeersdoden is dit zelfs het laagste aantal ooit in Friesland.

Het totale aantal verkeersslachtoffers (doden en (ziekenhuis)gewonden) is echter gestegen ten opzichte van 2006 (van 992 naar 1094). Voorzitter van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân, gedeputeerde Adema: “Jaarcijfers kunnen schommelen, als we naar de meerjaren-trend kijken, zijn we nog steeds op koers om te komen tot het einddoel van de Friese “Actie -25% verkeers-slachtoffers� (maximaal 970 verkeersslachtoffers in 2010)�

Veel van de verkeersonveiligheid heeft vooral te maken met het gedrag van verkeers- deelnemers, zoals de beginnende bestuurders en de forse snelheidsovertreders.
Een groep die in deze periode van het jaar vaak behoort tot de slachtoffers, zijn de motorrijders die met het mooie weer de weg op gaan.
Adema: “Dit betekent een extra groep verkeersdeelnemers en dus alertheid voor zowel de motorrijders zelf als het overige verkeer. Als ROF brengen we dit bij de motorrijders onder de aandacht door de actie “Rij met de hart …. ook tijdens de Friese Elfstedentocht� op Tweede Pinksterdag�.
Provincie:
Tag(s):