woensdag, 7. mei 2008 - 9:58

Aanval op werelduurrecord judo voor goed doel

Roermond

De Roermondse judovereniging Kai in Sho gaat binnenkort proberen het werelduurrecord judo te verbreken. Van vrijdag 13 juni tot en met zaterdag 14 juni 2008 zal hoofdtrainer Nol Hofman 24 uur en 10 minuten judotraining geven aan diverse judogroepen. Met deze recordpoging hoopt de club voldoende geld op te halen voor een invalidelift voor de brede school Willem de Zwijger.

Wanneer de recordpoging lukt, zal het worden opgenomen in het bekende Guinness Book of Records. Leerlingen van de Willem de Zwijgerschool zullen als eersten judolessen krijgen. De hele vrijdag zal gebruikt worden om zoveel mogelijk schooljeugd judoles te geven, de avond en nacht zal opgevuld worden met bevriende judoclubs.

De reden voor de geldinzamelingsactie is leerling Dawn van de basisschool die vanwege een spierziekte aan een rolstoel is gebonden. Indien de school voor komend schooljaar geen lift heeft zal zij de school moeten verlaten. Met de recordpoging wordt geprobeerd om minimaal euro 25.000 euro op te halen.

Geld zal er op diverse manieren worden ingezameld. Zo zullen de leerlingen van de school alsmede alle leden van de club proberen zo veel mogelijk oude mobiele telefoons te verzamelen. Oude mobiele telefoons leveren euro 5 – 60,- op. Daarnaast is er de mogelijkheid om geld te doneren. Bedrijven kunnen de recordpoging sponsoren door halve of hele uren te sponsoren.
Provincie:
Tag(s):