woensdag, 22. oktober 2008 - 21:51

Aanvullende lening voor IJsselmeer-ziekenhuizen

Lelystad

Zorgverzekeraar Achmea is bereid de IJsselmeerziekenhuizen een aanvullende lening van maximaal 1,5 miljoen euro te verstrekken, zodat deze ziekenhuizen tot en met 28 oktober zorg kunnen blijven verlenen. Minister Klink heeft woensdag 22 oktober een borg van maximaal 1,5 miljoen euro toegezegd.

De minister deed deze toezegging vanwege het belang van de continuïteit van zorg en de bereikbaarheid van de zorgvoorzieningen. Voorwaarde die Achmea aan de lening stelt is dat het ziekenhuis vóór 28 oktober geen besluiten neemt over zijn toekomst. Zonder de financiële steun gaat het ziekenhuis naar verwachting al voor 28 oktober failliet.

Advies van Lodewick
Uitgangspunt van VWS en Achmea is dat betrokken partijen zich hebben gecommitteerd aan de opdracht van het advies van onafhankelijk deskundige Lodewick over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen. Dit advies wordt 28 oktober gepresenteerd. Dit betekent dat betrokken partijen op zijn minst de liquiditeitspositie van het ziekenhuis willen veilig stellen tot die datum.

Eerder maakte Achmea bekend 3 miljoen euro aan de IJsselmeerziekenhuizen beschikbaar te willen stellen.
Provincie:
Tag(s):