donderdag, 2. oktober 2008 - 20:32

Aardgas tanken in Lelystad

Lelystad

Verkeerswethouder Lodders van Lelystad steekt op vrijdag 3 oktober de spade in de grond voor de aanleg van het eerste aardgasvulpunt in de provincie Flevoland. Hij zal dit doen op het terrein van SuperTank op de hoek van de Zuiveringweg en de Bolderweg (Zuiveringweg 7) op het industrieterrein Noordersluis in Lelystad.

Op 12 december is de officiële opening van het vulpunt. Vanaf die datum kan er in Lelystad aardgas worden getankt. De bouw van het vulpunt is in handen van CNG Net/Ballast Nedam.

Sinds begin dit jaar is de provincie Flevoland samen met de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Almere, Zeewolde en Dronten bezig met de campagne 'Flevoland rijdt schoon' (zie www.flevolandrijdtschoon.nl).

De Flevolandse overheden willen met deze campagne het rijden op schone brandstoffen bevorderen. Het initiatief van deze overheden wordt inmiddels actief ondersteund door Athlon Car Lease.

Het wegverkeer in Nederland is voor 40% verantwoordelijk voor de uitstoot van fijn stof en stikstofdioxide. Daarmee haalt ons land de Europese normen voor luchtkwaliteit niet. Rijden op schone brandstoffen, zoals aardgas en biobrandstoffen, draagt bij aan het verbeteren van die luchtkwaliteit.

SuperTank is de eerste
Zowel met potentiële klanten als met tankstationhouders zijn in het kader van de campagne 'Flevoland rijdt schoon' de afgelopen maanden gesprekken gevoerd.

Dat heeft er mede toe geleid dat vooral voor aardgas veel belangstelling bestaat bij allerlei bedrijven en organisaties in Flevoland. Hans Bol van SuperTank is de eerste tankstationhouder in de provincie die besloten heeft een aardgasvulpunt aan te laten leggen door CNG Net.

Dit bedrijf, 100% dochter van Ballast Nedam, investeert in een landelijk dekkend netwerk van aardgasvulstations in Nederland.
Het doel van CNG Net is om vóór 2012 een landelijk dekkend netwerk van 250 aardgasvulstations te hebben gerealiseerd.

Subsidie op aardgasauto
Steeds meer automerken bieden aardgasauto's aan. Deze zijn in de regel duurder dan benzine- of dieselauto's, maar aardgas is aan de pomp dusdanig goedkoop dat met de huidige benzineprijzen de meerkosten er zo uit zijn. Bovendien biedt de provincie Flevoland sinds eind september een subsidie van 1500 euro aan bij de aanschaf van een nieuwe aardgasauto.

Gratis wagenparkscan
Bedrijven en organisaties in Flevoland die willen uitzoeken of het omschakelen naar rijden op schone brandstoffen een aantrekkelijke optie is, kunnen bovendien een gratis wagenparkscan aanvragen via de website van de campagne Flevoland rijdt schoon.
Provincie:
Tag(s):