donderdag, 28. februari 2008 - 16:51

Aardgasbusjes met eigen vulpunt in gebruik genomen

Breda

Donderdag zijn door Wethouder Willems namens de Gemeente Breda de eerste vier aardgasbusjes in gebruik genomen. En op hetzelfde moment nam wethouder Willems het aardgasvulpunt van de Gemeente Breda aan de Slingerweg in gebruik. Wethouder Willems: ‘De Gemeente Breda werkt op verschillende vlakken aan een schonere lucht en daarmee aan het tegengaan van de klimaatverandering. Breda geeft daarbij zelf graag het goede voorbeeld, zoals met de aanschaf van deze aardgasbusjes en ons eigen vulpunt.’

Drie van de vier aardgasbusjes zijn voor Afvalservice. De vierde transportbus is van de Bibliotheek Breda. Deze bus is herkenbaar aan een opvallend ontwerp van Erika van Mook, dat helemaal in het teken staat van lezen en milieu. Op de bus is het gedicht te lezen van Yvonne Né, dat zij speciaal voor de biebbus geschreven heeft. Zowel het ontwerp als het gedicht staan in het teken van het milieu.

De Gemeente Breda beschikt over gegevens van 8 aardgastankstations in Nederland. Maar er zijn nog veel meer aardgasstations gepland. De bedoeling is dat er in Breda dit jaar ook een openbaar aardgasvulpunt geopend wordt.

Naast een schoner eigen wagenpark rijden sinds 1 januari 2008 alleen nog bussen in de binnenstad die voldoen aan de EEV-norm en mogen alleen schone vrachtwagens de binnenstad nog in. De Gemeente Breda werkt bovendien mee aan een pilot van de provincie Noord-Brabant om een dekkend netwerk van tankpunten voor biobrandstoffen binnen de provincie te realiseren.
Provincie:
Tag(s):