vrijdag, 4. juli 2008 - 20:58

Acht aanhoudingen na vechtpartijen Efteling

Kaatsheuvel

De politie heeft gisteren op aanwijzing van de Bewakingsdienst van de Efteling bij twee verschillende incidenten acht verdachten aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit Culemborg en hadden een excursie van school.

De bewakingsdienst van de Efteling heeft donderdagavond omstreeks 20.00 uur drie knapen uit Culemborg (13,14 en 14 jaar) aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging. Ze hadden in de buurt van de Python ruzie gekregen met een gemengde groep uit Vught, in de leeftijd van circa 13 tot 15 jaar. Een van de Culemborgse knapen was kennelijk voor een jongen uit die andere groep gaan staan en had gezegd: "He joh je moet niet zo stoer doen". Een jongen uit Vught kreeg een kopstoot. Enkele meisjes uit de groep uit Vught, die de vechtersbazen wilden scheiden, kregen zelf ook nog enkele klappen. De politie heeft de aangehouden verdachten verhoord. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar personen die betrokken zijn geweest bij de vechtpartij maar gisteravond niet aangehouden zijn.

Eerder werden gistermiddag op aanwijzing van de bewakingsdienst ook al vijf meisjes aangehouden in de leeftijd van 13 tot 15 jaar eveneens uit Culemborg. Zij hadden ruzie gekregen nadat zij bij de Bobsleebaan aan het voordringen waren, met een 13-jarig meisje uit Zwijndrecht. Het slachtoffer kreeg stompen in haar buik. Ook werd aan haar broek getrokken en een lolliestok in het knotje van haar haar gedaan.
Provincie:
Tag(s):