woensdag, 6. augustus 2008 - 12:14

Acht jaar cel voor moord op alcoholverslaafde vader

Een 19-jarige vrouw uit Boxmeer is voor de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de moord op haar vader. Tijdens haar daad werd zij geholpen door haar 24-jarige echtgenoot. De rechtbank heeft besloten het onderzoek in de zaak tegen haar echtgenoot te heropenen. Tegen de vrouw was 15 jaar geëist.

De vrouw drukte in mei vorig jaar haar vader in hun huis in Oploo een kussen op de mond, terwijl haar man de vader verstikte met een capuchon. Vervolgens staken ze de kamer met daarin het stoffelijk overschot in brand om de doodsoorzaak te verhullen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van vijftien jaar tegen de vrouw. Volgens de rechtbank voldoet een straf van acht jaar, mede gelet op de zwaarwegende persoonlijke omstandigheden van de vrouw en haar jonge leeftijd. De rechtbank hield er rekening mee dat er al jarenlang relationele problemen waren in het gezin die grotendeels zijn terug te voeren op de extensieve alcoholverslaving van het slachtoffer. De verdachte woonde nog alleen met haar vader in het huis in Oploo, de overige gezinsleden bemoeiden zich nog maar sporadisch met hun vader. De vrouw draaide naast haar baan in haar eentje op voor het huishouden en de zorg voor haar alcoholverslaafde vader. Zij voelde zich verantwoordelijk voor hem en probeerde meermalen hulpverlening voor hem te regelen.

In de strafzaak tegen de echtgenoot van de vrouw besloot de rechtbank dat de Reclassering een rapportage over de man moet opstellen in verband met het mogelijk opleggen van tbs met voorwaarden.
Provincie:
Tag(s):