donderdag, 25. september 2008 - 19:19

Acht jaar gevangenisstraf voor kastmoord

Maastricht

De rechtbank in Maastricht heeft donderdag twee mannen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de dood van een 31-jarige Schot. De man werd vorig jaar dood in een kast in een kamerverhuurbedrijf in Nuth gevonden. De rechter veroordeelde beide verdachten voor doodslag. Zij kregen een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd in de zaak die bekend werd als de kastmoord.

Volgens de rechter is onduidelijk wie van de twee verdachten de Schot om het leven heeft gebracht. Eén verdachte heeft altijd ontkend het slachtoffer te hebben gedood, de andere verdachte heeft ter zitting zijn bekennende verklaring ingetrokken.

Het slachtoffer zou door één verdachte tegen het hoofd zijn geslagen en door de andere verdachte minstens één keer gestoken. Deze eerste steek heeft niet de dood van het slachtoffer veroorzaakt. Wie wel de dodelijke steek heeft toegebracht, kan de rechtbank niet vaststellen. Vast staat, dat één van beide verdachten dat moet zijn geweest.

Aangezien door beide verdachten ernstig geweld is uitgeoefend op het slachtoffer, gaat de rechtbank ervan uit dat er van medeplegen sprake is, wat tot gevolg heeft dat beiden strafrechtelijk voor de dood verantwoordelijk zijn.
Provincie:
Tag(s):