woensdag, 6. augustus 2008 - 11:12

Acht partijen verkiesbaar op Zeeuwse Eilanden

Middelburg

De periode dat partijen zich konden registreren voor de waterschaps-verkiezingen liep maandag af. Bij waterschap Zeeuwse Eilanden meldden zich in totaal acht partijen. De laatste drie zijn woensdagochtend door het stembureau van Zeeuwse Eilanden akkoord bevonden.

De VVD, Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), Partij voor Zeeland, Algemene Waterschapspartij WZE, Partij van de Arbeid (PvdA), ChristenUnie, Christen Democratisch Appèl (CDA) en Water Natuurlijk staan nu voor dit gebied geregistreerd en kunnen kandidaten leveren voor de verkiezingen die van 13 tot en met 25 november worden gehouden. De lijst met maximaal twintig kandidaten per partij moet op dinsdag 16 september worden ingeleverd bij het waterschapskantoor.

De verkiezing gebeurt straks door middel van briefstemmen. Alle inwoners boven de achttien ontvangen op 13 of 14 november hiervoor een stempakket in de bus. Hierin zit een stemformulier en een retourenvelop. Het stemformulier met daarop de gemaakte keuze kan in de retourenvelop gewoon via TNT worden teruggestuurd. Kiezers hebben tot uiterlijk 25 november de tijd om hun stem uit te brengen.

In het gebied van Zeeuwse Eilanden zijn er bij de verkiezingen in totaal 21 zetels te verdelen.
Provincie:
Tag(s):