zondag, 13. juli 2008 - 20:15

Acht rijbewijzen ingevorderd na rally evenement

Etten-Leur

Zaterdagavond kondwen acht snelheidsduivels hun rijbewijs inleveren na afloop van de Exotic Green Rally, een tweedaagse autorally in Etten-Leur en omgeving. De controle werd uitgevoerd door het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant, waarbij o.a. twee videoauto's en een onopvallende motorfiets werden ingezet.

De politie sprak (met name jonge) bestuurders aan over hun rijgedrag. Acht automobilisten moesten, vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid, meteen hun rijbewijs inleveren.

Een overzicht:
Een 21-jarige bestuurder uit Wernhout bereikte een snelheid van 133 km/u op de Ettensebaan in Rijsbergen op een plek waar maximaal 80 km/u is toegestaan.
Een 32-jarige man uit Barendrecht reed samen op met een 39-jarige bestuurder uit Ridderkerk en een 22-jarige automobilist uit Oud-Beijerland. Het trio hield vermoedelijk een onderlinge wedstrijd en bereikten snelheden van 178 km/u op de A-16. Dat gebeurde op het gedeelte waar een maximum snelheid van 100 km/u geldt.

Een 43-jarige man uit Goirle reed 173 km/u waar 120 km/u is toegestaan op de A-58 ter hoogte van St. Willibrord.

Een 29-jarige automobiliste uit St. Willibrord overschreed de snelheid met 53 km/u door met 133 km/u over de Rucphenseweg te Zundert te rijden.
Een 21-jarige bestuurder uit Tilburg reed 127 km/u waar 70 km/u is toegestaan op de Midden-Brabantweg te Tilburg.

Tevens werd er nog een Audi A5 achtervolgd over de A-58 richting Tilburg. Het ging vermoedelijk om een gestolen auto. Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt van meer dan 250 km/u. De Audi kon echter ontkomen in de buurt van Tilburg. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):