maandag, 21. juli 2008 - 20:52

Acht rijbewijzen kwijt

Leiden

De politie heeft het afgelopen weekend acht rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed en één boete van 480 euro uitgedeeld. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. In één geval werd een bloedproef afgenomen omdat er sprake was van mogelijk drugsgebruik. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

Opvallend dit weekend was het feit dat vijf bestuurders die onder invloed reden betrokken waren bij een ongeval:
In Leiden verleende zondagnacht kwart voor één een 20 jarige automobilist uit Bodegraven op de kruising Ommedijkseweg met de Haagse Schouwweg geen voorrang aan een automobilist uit Leiden. Een lichte aanrijding ontstond. De veroorzaker bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 430 ug/l. Voor een beginnend bestuurder voldoende om het rijbewijs in te nemen. Verder bleek uit de opsporingssystemen dat hij nog een boete van 165 euro moest betalen. Dit betaalde hij.

In Voorschoten ging een 41 jarige man uit Leiden zaterdag rond half acht op de kruising Leidseweg met de Voorschoterweg met zijn auto op de kant. Omstanders zetten de auto weer op de vier wielen om zo de man de gelegenheid te geven zijn auto te verlaten. De gearriveerde politie vermoedde dat er sprake was van het rijden onder invloed. In dit geval drugs. Daarom werd van hem een bloedproef afgenomen. Zondagavond reed een 52 jarige automobilist uit Voorschoten op de Badhuisstraat tegen een lichtmast. Agenten stelden vast dat er alcohol in het spel was en hielden de man aan. Een ademanalyse gaf de doorslag en liet een uitslag zien van 505 ug/l.

In Alphen aan den Rijn was het zaterdag nacht even na enen voor de politie twee vliegen in één klap. Op de Herenhof zagen agenten een bromfiets rijden met daarop een man en een vrouw. De man, 30 jaar uit Alphen aan den Rijn, bestuurde de bromfiets. Dat ging niet helemaal in een rechte lijn. De agenten besloten dan ook om hem te controleren. Er bleek sprake van drankgebruik. Hij werd dan ook aangehouden. Dit was zeer tegen de zin van de vrouw die de bromfiets pakte en er mee wegreed. De agenten hadden al het sterke vermoeden dat ook zij onder invloed verkeerde en hielden haar dan ook aan. Van beiden werd een ademanalyse afgenomen. De uitslagen waren respectievelijk 650 ug/l en 740 ug/l..

In Bodegraven werden vrijdagavond twee rijbewijzen ingenomen en één boete opgelegd. Op de Burgemeester Kremerweg werd een 53 jarige automobilist uit Bodegraven aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 715 ug/l. Even later overkwam dit daar een 51 jarige automobilist uit Woerden. De uitslag van zijn ademanalyse was 655 ug/l. Weer een kwartier later werd op de Dammekant een 33 jarige automobilist zonder bekende woon- of verblijfplaats maar met Poolse nationaliteit aangehouden. Ook hij had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 615 ug/l. Omdat de man geen rijbewijs bij zich had en verder niet veel van hem bekend was, werd na overleg met de officier van justitie besloten om hem direct een boete van 480 euro op te leggen. Na het betalen van deze boete verliet hij het bureau.

In Ouderkerk aan den IJssel wist in de nacht van zaterdag op zondag een 43 jarige automobilist uit Rotterdam zijn auto niet op de Lekdijk-West te houden. Hij schampte een hek van een dijkbewoner. Er bleek sprake van drankgebruik bij de man die zelf zei dat het kwam omdat hij voor een tegenligger plotseling moest uitwijken. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag van die analyse was 605 ug/l.

Verder kregen nog vijfentwintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder.
Het ging hier om de plaatsen Hillegom – ook hier was sprake van een aanrijding. Een 58 jarige bromfietser reed tegen een geparkeerde bestelauto en raakte gewond. Van hem werd dan ook een bloedproef afgenomen - , Lisse, Sassenheim ( 2x ), Leiden ( 4x ), Leiderdorp ( 5x), Rijpwetering, Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Bodegraven ( 5x), Gouda ( 3x ) en Schoonhoven.
Provincie:
Tag(s):