dinsdag, 1. januari 2008 - 14:04

Acht schapen overleden na aanval van honden

St.Odiliënberg

Het aantal schapen dat is overleden door de aanval van twee Mechelse herders in een weiland in St.Odiliënberg op nieuwjaarsdag, is opgelopen tot 8. Twee schapen verkeren nog in levensgevaar, zo meldt de politie.

De twee honden verbleven op een afgesloten erf op ongeveer 1,5 km afstand van het weiland aan de Leropperweg. Volgens de eigenaar kan het afgestoken vuurwerk de oorzaak zijn geweest dat de honden zo agressief hebben gereageerd. De honden stonden namelijk niet bekend als gevaarlijk.

De twee honden richten in het weiland aan de Leropperweg een slachting aan onder een aantal schapen. Sommigen werden doodgebeten en enkele schapen zijn verdronken. De twee Mechelse herders waren het weiland binnengedrongen en hebben de schapen opgejaagd. Daarbij zijn 13 schapen in een slootje beland. Tien schapen konden daaruit worden gered, 3 schapen verdronken. Andere schapen konden niet meer vluchten voor de honden en zijn in het weiland doodgebeten.

De eigenaar van de schapen heeft in overleg met de politie de honden in eerste instantie uitgeschakeld. Na enige tijd is een hond als gevolg daarvan overleden en de andere hond is later door de politie uit zijn lijden verlost.
Provincie:
Tag(s):