dinsdag, 18. november 2008 - 12:53

Achtenvijftig bekeuringen bij milieucontrole

Driebergen

De Milieupolitie, de Bereden Politie en de Vrijwillige politie hebben zondag 16 november binnen de provincie Utrecht een grote controle gehouden in verschillende natuurgebieden. Dat leverde 58 bekeuringen op.

De agenten controleerden samen met boswachters en andere toezichthouders van het flora- en faunabeheer in de gemeenten Rhenen, Leersum, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Utrecht, Houten, Amersfoort en Breukelen. De in totaal 44 opsporingsambtenaren schreven in 58 gevallen een bekeuring uit voor overtredingen van de milieuwetgeving. Onder andere voor het vissen zonder akte, illegaal verbranden van afval en illegaal storten van afval. Verder voor lopen op verboden grond, loslopende honden in gebieden waar dat niet is toegestaan en paardrijden buiten de aangegeven ruiterpaden. Tenslotte voor illegaal crossen, waar de politie veel klachten over krijgt.

's Middags betrapte de politie bij Doorn twee motorcrossers op landgoed Dartheide. Bij het zien van de politie, ging het duo ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de crossers een stopteken. Die reageerden daar echter niet op. Lange tijd wisten ze uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk kon een motoragent van de Verkeerspolitie ze bij de afslag Driebergen langs de A12 tot stoppen dwingen. Beiden kregen een bekeuring van 300 euro.
Provincie:
Tag(s):