maandag, 9. juni 2008 - 18:36

Achterhoekse gemeenten organiseren Europaconferentie in Vorden

Oost Gelre

Op initiatief van de gemeente Bronckhorst organiseren de acht Achterhoekse gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk) op 23 juni 2008 een Europaconferentie in Hotel/Restaurant Bakker in Vorden. Doel is Europa dichter bij de burger/bedrijven te brengen.

Tijdens deze middagbijeenkomst bieden de gemeenten de aanwezigen veel informatie over wat Europa allemaal voor de Achterhoeker kan betekenen. Kansen en uitdagingen voor jongeren, burgers in het algemeen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Ook komt ‘Europa in de toekomst’ aan de orde, oftewel wat staat op stapel vanuit Brussel?

Over deze onderwerpen spreken onder meer Staatssecretaris voor Europese Zaken, de heer Frans Timmermans, enkele leden van het Europees Parlement en Co Verdaas, Gedeputeerde van de Provincie Gelderland. Ook is een aantal burgers, jongeren, maatschappelijke organisaties en bedrijven gevraagd om hun visie op Europa te presenteren. De bijeenkomst begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.30 uur.

De conferentie is voor genodigden. Circa 200 mensen worden uitgenodigd door de gemeenten, variërend van de colleges van b en w van de betrokken gemeenten, kamerleden, leden van Gedeputeerde Staten van Gelderland en provinciale staten, vertegenwoordigers van bedrijfsleven, scholen en Euregio, alsmede enkele geïnteresseerde inwoners (tien per gemeente) die zich via de gemeentelijke huis-aan-huisbladen kunnen aanmelden.
Provincie:
Tag(s):