zondag, 6. juli 2008 - 12:14

Achtervolging eindigt in autobrand en spoor van schade

Rotterdam

Een motoragent wilde zaterdag 5 juli een autobestuurder laten stoppen nabij het winkelcentrum aan het Plein 1953 in Rotterdam vanwege een technisch gebrek aan het voertuig. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor en ramde in zijn vlucht nabij de Slinge een auto met aanhanger.

De autobestuurder bleef echter op hoge snelheid doorrijden om aan de politie te ontsnappen waarbij de autobestuurder over een plein met een kinderspeelplaats, waar kinderen vanwege het mooie weer aan het spelen waren. Hierbij vielen geen gewonden.

In een doodlopende straat in het verlengde van het plein verloor de autobestuurder uiteindelijk de macht over het stuur. Hierbij werden nog eens 3 auto's zwaar beschadigd. De wegvluchtende auto werd oa. door het raken van een metalen in de grond verzonken afvalcontainer gelanceerd, vloog enkele malen over en kop en kwam uiteindelijk in een grasveld tot stilstand.

De bestuurder wist uit de auto te ontkomen, de auto vloog kort hierop in brand. Toegesnelde omstanders konden verhinderen dat de bestuurder kon vluchten en droegen hem over aan de politie.

De bestuurder bleek een minderjarige jongen te zijn en is licht gewond geraakt. Het is een wonder dat er geen overige gewonden zijn gevallen.
Provincie:
Tag(s):