woensdag, 2. april 2008 - 12:54

Achtervolging gestolen auto eindigt in Amsterdam

Almere

In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee verdachten (20 en 29 jaar) gearresteerd nadat ze een stopteken in Almere negeerden, met hoge snelheid aan de politie probeerden te ontkomen, een Amsterdamse politiewagen aanreden en tenslotte in het Gaasperpark konden worden klemgereden. Een derde verdachte wist te ontkomen door in het water te springen. De twee mannen zijn ingesloten en zitten nog vast.

Twee agenten zagen in het centrum van Almere een oude Opel Kadet over de busbaan rijden en wilden de bestuurder hierop aanspreken. Toen het stopbordje aanging, negeerde de bestuurder het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor.

Vanuit het Centrum, via de Markerdreef reed de auto met snelheden ver boven de 100 km p/u door de bebouwde kom richting A-6. Op de snelweg richting Amsterdam voerde de bestuurder van de Opel de snelheid nog verder op tot rond de 150 km p/u. Ondanks meerdere pogingen lukte het niet om met enkele politieauto’s de auto aan de kant te krijgen. Via de meldkamers van politie Flevoland en politie Amsterdam-Amstelland werden de C-2000 portofoons aan elkaar gekoppeld (inrap) en konden de agenten van de twee verschillende regio’s onderling met elkaar communiceren.

In Amsterdam Zuidoost sloten drie Amstellandse politieauto’s aan en reed de Opelrijder het Gaasperpark in. Daar werd een Amsterdamse politieauto geraakt door de auto van de vluchtende verdachten. In het park werd de auto klemgereden en namen de inzittenden direct de benen. Eén van hen sprong het koude water in en wist aan de andere oeverzijde verder te vluchten. De twee andere verdachten konden na een korte sprint worden ingerekend. Bij de achtervolging raakte niemand gewond. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de oude Opel is gestolen in Amsterdam. De twee arrestanten, een 29-jarige man uit Den Dolder en een 20-jarige man uit Amsterdam, zullen na het Flevolandse recherche onderzoek worden overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland. De jongste verdachte bleek gesignaleerd te staan voor het innemen rijbewijs en enkele geldboetes.

Het onderzoek naar de derde verdachte duurt nog voort.
Provincie:
Tag(s):