zondag, 8. juni 2008 - 23:15

Achtervolging in Malden

Malden

Zaterdagnacht rond kwart over vier hield de politie een alcoholcontrole aan de Rijksweg in Malden. Een bestuurder van een personenauto het door de agenten gegeven stopteken.De 27-jarige bestuurder reed met volle snelheid door de Droogsestraat in Malden. Twee agenten gingen achter de auto aan.

Bij de kruising met de Broekkant in Malden reed de bestuurder in de richting van de Hoge brug. Vervolgens reed de auto een parkeerterrein op waar de agenten drie mannen bij de auto aantroffen. Één man zat achterin de auto en twee mannen stonden naast de auto. Één van de twee mannen buiten de auto had een fles alcoholhoudende drank in zijn handen en kwam dreigend op de agenten over.

Geen van de drie mannen wilde op dat moment vertellen wie de bestuurder was geweest. De twee mannen buiten de auto zijn aangehouden voor het negeren van het stopteken en op verdenking van rijden onder invloed.Onder invloed

Later verklaarde de 27-jarige man uit Heijen dat hij de auto had bestuurd. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden want de ademanalyse gaf 210 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. Tegen hem wordt een proces verbaal opgemaakt. De tweede man, een 47-jarige man uit Nijmegen bleek dusdanig onder invloed dat hij niet meer in staat was naar huis te gaan. Hij heeft de nacht ter ontnuchtering op het politiebureau doorgebracht.
Provincie:
Tag(s):