vrijdag, 14. november 2008 - 8:34

ACP 'Tijd rijp voor stevige maatregelen'

Utrecht

De politiebond ACP komt met tien stevige maatregelen om het geweld tegen politieagenten een halt toe te roepen. Deze serie maatregelen zijn tot stand gekomen in samenspraak met de leden en zullen aan minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken worden aangeboden.

De maatregelen gelden zowel voor horeca, o.a. horeca eerder sluiten bij aanhouden geweld en op het gebied van vergunningenbeleid, als voor individuen. De maatregelen voor raddraaiers kunnen variëren van huisarrest, meldplicht tot een elektronisch volg systeem.

Ook moet er volgens de bond in het straffenbeleid het een en ander veranderen. Zo moeten er afspraken worden gemaakt over minimumstraffen en zou snelrecht moeten voorkomen dat geweldszaken waar agenten bij betrokken zijn op de plank komen te liggen.

De ACP verwacht dat tenminste een deel van het tienpuntenplan wordt opgepakt. Ook de politiek weet immers dat geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners de spuigaten uitloopt en niet langer op deze manier kan doorgaan. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp, ‘wat wij voorstellen is allemaal haalbaar – het gaat er alleen om welke keuzes men wil en durft te maken. En ik vermoed dat de tijd hier rijp voor is.’
Provincie:
Tag(s):