maandag, 22. december 2008 - 23:46

Actie ‘Euroloon voor vuurwerkschoon’

Apeldoorn

In Apeldoorn organiseren Bureau HALT, politie, gemeente en Circulus rond de jaarwisseling voor de achtste keer de actie ‘Euroloon voor vuurwerkschoon’. Hoofddoel van de actie is om zo snel mogelijk na de jaarwisseling het vuurwerkafval in de Apeldoornse straten op te ruimen.

In het kader van de actie ‘Euroloon voor vuurwerkschoon’ kunnen jongeren tot 16 jaar vuurwerkafval inleveren. Zij krijgen per volle ingeleverde vuilniszak vuurwerkafval een halve euro betaald. Door mee te doen aan deze actie leveren jongeren een bijdrage aan een schone omgeving én worden zij voor hun inzet beloond.

Op verschillende plekken in de stad kan het vuurwerkafval worden ingeleverd. Inleveren kan op donderdag 1 januari 2009 van 13.00 tot 15.00 uur.

Een ander doel is om op te treden tegen jongeren (tussen de 8 en 18 jaar) die zich niet aan de regels rond het afsteken van vuurwerk hebben gehouden. Deze jongeren komen in aanmerking voor een HALT-afdoening (jongeren van 12 tot 18 jaar) of een STOP-reactie (kinderen van 8 tot en met 11 jaar). Afhankelijk van de overtreding en de leeftijd zoekt Bureau HALT een passende straf. Jongeren krijgen geen justitiële boete, maar worden opgeroepen voor een gesprek en moeten een aantal uren vuurwerk ruimen.
Provincie:
Tag(s):