donderdag, 11. december 2008 - 0:51

Actie ‘Licht-Soepje’

Oud Sabbinge,

Werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren vraagt door middel van het uitdelen van diervriendelijke soepmenu’s aandacht voor de dieren.Flyers met recepten voor een vleesloos en dus diervriendelijk voorgerecht mèt gratis kaarsje worden op zaterdag 13 december in Zierikzee, Goes en Middelburg uitgedeeld.

Het kaarsje is een symbolische vraag aan u, consument, om ook uw licht te laten schijnen op de dieren in de donkere hokken van de bio-industrie. Geldt uw naastenliefde ook de dieren?

Marleen Drijgers van de Werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren: “Hoogtepunt van de feestdagen is voor de meeste mensen een gezellig samenzijn met familie en vrienden. Naastenliefde staat deze dagen hoog in ons vaandel. De Partij voor de Dieren vindt dat niet alleen mensen, maar ook dieren recht hebben op die naastenliefde. Vandaar de diervriendelijke soepsuggestie, gerechten die ook nog echt lekker èn gezond zijn, en een kaarsje als symbool voor het licht.�

De noodzaak van duurzaam en diervriendelijk consumeren is het afgelopen jaar bij iedereen ruim onder de aandacht gebracht. De Partij voor de Dieren wil mensen stimuleren om keuzes te maken die bijdragen aan het welzijn van dieren. "Waarom diervriendelijke en milieubewuste keuzes voor het nieuwe jaar bewaren,� aldus Marleen Drijgers: “Als je er eind 2008 al mee kunt beginnen?"

De werkgroepleden staan op zaterdag 13 december vanaf 13.30 uur op de Grote Markt in Goes, de Markt in Middelburg en op het Havenplein in Zierikzee.
Provincie:
Tag(s):