donderdag, 4. december 2008 - 20:58

Actie 'Slim parkeren' wordt verlengd

Almere

Om de verkeersdrukte op met name zaterdag en koopzondag in het centrum beter te laten doorstromen is de actie “Slim parkeren� gestart.

Op de toevoerwegen naar het centrum richting de Krakeling worden de automobilisten gewezen op alternatieven. Deze actie is als proef gestart en door het publiek als zeer positief ervaren. Daarom is besloten deze actie door te zetten tot in ieder geval het eind van het jaar.

Het voortzetten van de actie houdt in dat de verkeersregelaars op de drukste uren op de Krakeling ingezet worden. Ook het uitdelen van flyers om andere routes en parkeermogelijkheden in het centrum onder de aandacht te brengen, gaat door.

Daarnaast blijven de borden bij de toevoerwegen staan om de doorverwijzing naar minder drukke parkeergarages te stimuleren. Met het voortzetten van de actie hopen we dat ook tijdens de verwachte drukte van de feestdagen iedereen zonder irritatie een goede, centraal gelegen parkeerplek vindt.

Tijdens de actie van afgelopen weken zijn naast de acties ook nog aan een beperkte groep parkeerders in de Schippergarage enkele vragen gesteld om inzicht te krijgen in hun mening over de actie.

Uit de antwoorden blijkt onder andere dat 83% van de ondervraagden de inzet van de verkeersregelaars als toegevoegde waarde beschouwt. Ook blijkt dat bij grote drukte 72% van de ondervraagden bereid is om in een andere dan de Schippergarage te parkeren.
Provincie:
Tag(s):