dinsdag, 18. november 2008 - 18:06

Acties op komst bij personeel Connexxion

Arnhem

De directie van Connexxion moet nu opkomen voor het personeel. Verder uitstel is niet reëel, niet gepast en niet geoorloofd. Als de leiding van het vervoersbedrijf dit niet wil inzien komer er acties. Donderdag en vrijdag wordt er dan niet gestempeld door de chauffeurs in alle stads- en streekbussen in en rondom Arnhem. Aldus de CNV bond in hun ultimatum.

Bestuurder Peter de Ridder van de bond licht toe: "Connexxion heeft blijk gegeven weinig oog te hebben voor de veiligheid van de eigen medewerkers. Evenmin voor de veiligheid van het materieel. En onderzoeksrapporten die oplossingen aandragen voor beide problemen zijn in de bureaulade beland en komen daar niet meer uit. Chauffeurs kunnen kiezen uit twee kwaden: bedreiging door burgers of ïntimidatie door het eigen management. Maar een goede oplossing is er vanuit het leidinggevende niveau niet gekomen. Maandagavond hebben onze leden klip en klaar duidelijk gemaakt: de maat is vol!"

Volgens De Ridder moet Connexxion uitvoering geven aan de aanbevelingen van adviesbureau Bezemer en Kuiper. Lees: het op niveau brengen van het management op vestigingsniveau. Ook moet Connexxion de opvang van medewerkers na een incident of accident sterk verbeteren. Het materieel moet verder met vergrote inzet worden onderhouden, gerepareerd of vervangen.

Het ultimatum van de CNV-bond loopt op donderdag af. Als Connexxion niet reageert zijn acties onvermijdelijk.
Provincie:
Tag(s):