donderdag, 13. maart 2008 - 22:51

Action looft hoge beloning uit voor tip overval

Geldrop

De winkelketen Action heeft een hoge belonging uitgeloofd voor de gouden tip die voor de oplossing zorgt van de brute overval van afgelopen zaterdag. Het bedrijf heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De winkelketen wil op die manier zorgen dat de daders van de overval in een filiaal aan de Nuenenseweg in Geldrop achter slot en grendel komen. Zaterdagochtend maakten 3 daders daar enkele honderden euro's buit. Ze bedreigden personeel en winkelend publiek met ondermeer een mes en een vuurwapen.

Volgens hoofdbeveiliging Ludo Boon looft Action praktisch altijd een beloning uit na een overval. Volgens hem is de afgelopen drie jaar vier keer eerder een filiaal van de keten die voornamelijk handelt in partijen overvallen. Daarvan zijn drie overvallen opgelost en is twee keer een beloning uitbetaald.

"Wij willen de overval in Geldrop gewoon opgelost zien. De daders hebben niet alleen personeelsleden maar ook klanten en zelfs kinderen met een vuurwapen en mes bedreigd. Ze mogen niet op straat rondlopen. De ervaring leert ook dat er na een succesvolle overval weer een gepleegd wordt.", zo zegt Boon vandaag in het Eindhovens Dagblad.

Het besluit tot de beloning is in overleg met de politie gebeurd. "Wij vinden het op dit moment geen enkel probleem, omdat we nog weinig concrete sporen hebben. Het zou het onderzoek wel kunnen frustreren als we veel aanknopingspunten hebben.", zegt een woordvoerder van de politie in een reactie. Inmiddels heeft de politie ruim 40 getuigen gehoord en werkt momenteel die verhoren uit.
Provincie:
Tag(s):