dinsdag, 2. december 2008 - 22:55

Activisten bekladden woning en vernielen auto

Zeewolde

In de nacht van zondag op maandag hebben onbekende daders een woning aan de Corridor beklad en een personenauto met een bijtende vloeistof overgoten.

Maandagochtend ontdekte een ouder echtpaar dat hun auto door onverlaten was vernield. Een bijtende vloeistof was over de auto gegoten en had de lak ernstig aangetast. Op de woning was de leus “bont is moord‘ aangebracht. De tekst “ bont is moord � en “ DBF “ is vermoedelijk geplaatst door sympathisanten van het Dieren Bevrijdingsfront.

Omdat de bewoners dezelfde achternaam hebben als de eigenaar van een nertsenfokkerij in Zeewolde, vermoedt het onderzoeksteam dat de vernielers mogelijk de verkeerde auto en woning hebben uitgezocht. Specialisten hebben inmiddels sporen veiliggesteld en wijkagenten hebben een buurtonderzoek verricht.

De recherche neemt de zaak zeer serieus omdat het incident enorm veel impact heeft bij het echtpaar dat niets met de nertsenfokkerij te maken heeft.

Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen die in de nacht van zondag op maandag in de omgeving van Corridor iets gehoord of gezien hebben. Mogelijk dat er mensen zijn die weten wie zich met dit soort acties bezig houden en dit met de recherche willen delen. Getuigen kunnen zich melden via:0 9 0 0 - 8 8 4 4.
Anoniem blijven? Dat kan! Bel dan met: 0 8 0 0 – 7 0 0 0 Meld Misdaad Anoniem.
Provincie:
Tag(s):