dinsdag, 1. april 2008 - 17:38

Activiteiten om bij stil te staan

Leeuwarden

Op zaterdag 12 en zondag 13 april organiseert het Verzetsmuseum Friesland verschillende activiteiten in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Geheel in stijl kunnen bezoekers zich op zaterdag met oude legervoertuigen van Keep Them Rolling van en naar het museum laten vervoeren.

Met onder andere een try-out van Douwe Heeringa, een workshop striptekenen voor kinderen, filmvertoningen, stadswandelingen en verhalen over de oorlog staat het Verzetsmuseum Friesland dit weekend samen met de bezoeker op een bijzondere manier stil bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

Zaterdag 12 april opent het museum de nieuwe tentoonstelling Getekend, tekening over de oorlogsjaren met een rondleiding. Op zondag 13 april wordt een inleveractie gehouden waarbij bezoekers voorwerpen uit of over de Tweede Wereldoorlog mee kunnen brengen. De entree is tijdens dit activiteitenweekend gratis.

Voor het eerst organiseert het Verzetsmuseum Friesland een dergelijk activiteitenweekend. Met een bijzonder activiteitenprogramma nodigt het Verzetsmuseum Friesland de bezoeker uit om op een andere manier terug te kijken op de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Zo worden er op beide dagen stadwandelingen in Leeuwarden georganiseerd met de thema’s ‘verzet in de buurt’ en ‘Joods Leeuwarden’. Verhalenvertellers in een legertent in de museumtuin dragen verhalen over de oorlog voor en worden er filmvoorstellingen vertoond.
Provincie:
Tag(s):