maandag, 1. december 2008 - 14:04

Acute verloskunde weer mogelijk in IJsselmeerziekenhuizen

Lelystad

Vanaf vandaag, maandag 1 december 2008, worden er weer bevallingen in de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad gedaan.

Met het ingebruik nemen van de nood OK’s zijn ook de verloskamers weer open en kunnen zwangeren weer dichtbij huis bevallen. ’Wij zijn ontzettend blij dat we deze decembermaand zo positief kunnen beginnen, aldus gynaecoloog en vakgroepvoorzitter dr. Monique de Boer’.

IJsselmeerziekenhuizen beschikt sinds een aantal maanden over een vernieuwd en modern verloskamercomplex met vier verloskamers. In de verloskamers zijn alle technische voorzieningen voor de bevalling aanwezig.

Daarnaast zijn de verloskamers uitgerust met een comfortabel verlosbed en voorzien van een toilet, een douche, een koelkastje met frisdrank en een telefoon.

Ook aan de partner, die veelal een aantal uren in de verloskamer moet doorbrengen, is gedacht. Zo staat er bijvoorbeeld een loungebank en hangt er een flatscreen-televisie. Dit alles is gedaan om een zo huiselijk mogelijke sfeer te creëren.

Op de verloskamers werken gespecialiseerd verpleegkundigen. Zij werken nauw samen met de gynaecologen en arts-assistenten van de IJsselmeerziekenhuizen en de verloskundigen uit de regio. Jaarlijks vinden er in de IJsselmeerziekenhuizen 1.200 bevallingen plaats.
Provincie:
Tag(s):