donderdag, 13. november 2008 - 10:07

Admiraliteitshuis op zoek naar spellen voor expositie

Dokkum

Museum het Admiraliteitshuis is op zoek naar spellen voor haar expositie ‘It’s all in the game, kinder- en gezelschapsspellen van alle tijden’. De expositie zal gehouden worden vanaf 20 december 2008 tot en met 29 april 2009 en staat in het teken van spellen en spelletjes voor iedereen.

Er zullen voornamelijk spellen te zien zijn uit de eigen collectie, zoals ganzenbord en bikkels. Maar ook een zelfgemaakt schaakspel zal te bewonderen zijn. Naast de eigen collectie is er ook nog plek voor het publiek. Het Admiraliteitshuis stelt de gelegenheid om de expositie aan te vullen met eigen gespeelde spellen.

Het mogen alle soorten spellen zijn. Spellen voor op straat, in de huiskamer, om te spelen met de hele familie, of juist alleen. Maar ook zelf gemaakte, vreemd ogende of een spel waar een verhaal aan verbonden is.

Natuurlijk is er ook ruimte voor spellen van verzamelaars of gewoon een heel erg leuk spel. Het hoeft niet eens een heel erg oud spel te zijn. Ook nieuwe, recente spellen zijn welkom, omdat het museum een overzicht van de ontwikkeling van het spel wil laten zien.

Als u een spel (of spellen) heeft dat u gedurende de expositie wilt uitlenen aan het museum, kunt u contact op met Jacob Bosma via jjbosma@museumdokkum.nl of 0519 293134.
Provincie:
Tag(s):