zondag, 31. augustus 2008 - 16:55

ADO stunt in heksenketel Rotterdam

(Elfvoetbal) ADO Den Haag heeft in Rotterdam gestunt door met 5-2 te winnen van Sparta. Met tien man tegen elf Rotterdammers maakten Richard Knopper en Fabio Caracciolo nog de 4- en 5-2 in een rumoerige wedstrijd.

Sparta kwam snel op voorsprong. Binnen vijf minuten was het 1-0 voor de thuisploeg. De bezoekers uit de hofstad kwamen echter goed terug en al voor rust leek de wedstrijd beslist in het voordeel van ADO. Via Knopper, Cornelisse en Horvath stonden de Hagenaars bij rust met 3-1 voor.

Na een rode kaart voor ADO-aanvoerder Aleksander Rankovic, door een charge op Karim Touzani, scoorde Sparta de 3-2. Er ontstond op dat moment commotie omdat Den Haag nog met elf man in het veld stond, doordat Touzani na zijn wissel nog niet het veld had verlaten. Trainer André Wetzel van Den Haag kreeg daarvoor rood en het doelpunt werd goedgekeurd.

Kort daarna schoot Richard Knopper de 4-2 binnen en kon ADO Den Haag zich naar de overwinning verdedigen. In de slotfase zorgde Fabio Caracciolo nog voor 5-2.