dinsdag, 16. december 2008 - 12:02

Advocaten protesteren tegen bezuinigingen op rechtshulp

Den Haag

Op woensdag 17 december om 10:30 uur overlegt de Tweede Kamer (Vaste Commissie voor Justitie) met staatssecretaris Albayrak over de voorgenomen bezuinigingen op de gefinancierde rechtshulp.

Advocaten uit alle geledingen van de advocatuur verzetten zich tegen twee onderdelen van de plannen. De ochtend van het overleg zal vanaf 9:30 uur een manifestatie plaats vinden tegen de voorgenomen bezuinigingen op het Plein bij de Tweede Kamer.

Prominente advocaten en wetenschappers zullen uitleggen waarom de bezuinigingen een aanslag vormen op het recht van twee miljoen Nederlanders op behoorlijke rechtshulp. Om 10 uur zal het actiecomité Red de rechtshulp een petitie aanbieden aan enkele leden van de Vaste Commissie voor Justitie.

De actie op het Plein is de laatste van een serie manifestaties die eerder in Amsterdam, Arnhem en Den Bosch plaatsvonden.
De acties zijn een initiatief van het Actiecomité Red de rechtshulp, dat is opgericht door enkele verontruste advocaten. Het comité verzamelt op haar gelijknamige website handtekeningen voor een petitie. Inmiddels zijn ruim 6.000 handtekeningen verzameld.
Provincie:
Tag(s):