woensdag, 27. februari 2008 - 12:06

‘Bereken je recht’

Leeuwarden

‘Heb ik recht op een vergoeding of tegemoetkoming van de gemeente Leeuwarden?’ Op die vraag kunnen bezoekers van www.leeuwarden.nl vanaf 28 februari snel antwoord krijgen. Door een aantal vragen te beantwoorden weet een burger snel waar hij aan toe is. Wethouder Marco Florijn demonstreert het programma op 28 februari in de Nieuwe Zaal van het Leeuwarder Stadhuis. De aanvangstijd is 12.00 uur.

‘Bereken je recht’ is een gebruiksvriendelijk internetprogramma dat gebruik maakt van meerkeuzevragen over inkomen, vermogen en woonsituatie. Het invullen van de complete vragenlijst kost hooguit 10 minuten. Een helder overzicht van alle mogelijke lokale vergoedingen en tegemoetkomingen is het eindresultaat. Denk hierbij aan kwijtschelding gemeentebelastingen, minimaregelingen, langdurigheidtoeslag en bijzondere bijstand.

De bezoeker die de vragenlijst invult blijft anoniem. Iedereen kan dus vrijblijvend controleren of hij of zij een beroep mag doen op een financiële tegemoetkoming. Deze anonimiteit zal er (hopelijk) voor zorgen dat niemand zich geremd zal voelen de applicatie te raadplegen. Het programma is ook bedoeld voor medewerkers van hulpverleningsinstanties en uitvoeringsinstellingen die met financiële vragen geconfronteerd worden.
Provincie:
Tag(s):