dinsdag, 23. december 2008 - 14:36

‘Een échte Belg’

Den Helder

Een Belgische militair (41) is gisteren door de Koninklijke Marechaussee in Den Helder aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd aangehouden nadat hij met zijn auto naar het bureau van de Marechaussee was gereden om een boete te betalen wegens rijden onder invloed.

Bij een alcoholcontrole eind vorige maand op de Nieuwe Marinehaven in Den Helder liep de Belg voor de eerste keer tegen de lamp. Na een ademanalyse bleek de man anderhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (350 ug/l). De man werd een rijverbod van vier uur opgelegd. Ook moest hij een boete van 350 euro betalen. Met de man werd afgesproken dat hij die boete eind december contant zou komen betalen op het bureau.

Op 22 december verscheen de Belgische militair, samen met zijn 6-jarig zoontje, op het bureau van de Marechaussee in Den Helder. Hij was met zijn auto vanuit Brussel vertrokken om de boete te betalen. Tijdens de overdracht van het geld, rook de dienstdoende opperwachtmeester een sterke alcoholgeur. Hierop werd besloten de man wederom een blaastest te laten afleggen. Deze keer blies hij 305 ug/l, terwijl de maximale limiet 220 ug/l is.

De Marechaussee hield de man opnieuw aan. Na een verhoor werd hij heengezonden met een rijontzegging van vier uur. Zijn auto moest hij achterlaten op het bureau. De volgende dag kreeg de man, na het betalen van een nieuwe boete van 242 euro, zijn auto terug.
Provincie:
Tag(s):