vrijdag, 18. januari 2008 - 9:54

‘Enschede Buitensporig’

Enschede

Onder het motto “Bekijk je wijk, beschrijf je wijk� riep NatuurEducatie van de gemeente Enschede alle burgers van Enschede op om de meest bijzondere plekjes in onze stad op de foto te zetten, om deze later te kunnen verbinden tot een netwerk van Beleef- en beweegpaden. Vanaf vrijdag 18 januari tot en met vrijdag 8 februari is een selectie van de allermooiste Enschedese plekjes te zien in de hal van het Stadskantoor en in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Op vrijdag 18 januari om 15.30 uur gaat wethouder van milieu, leefomgeving & buitengebied Jelmer van der Zee op feestelijke wijze de fototentoonstelling openen in het Stadskantoor.

Enschede Buitensporig
“Kent u de verborgen juweeltjes of prachtige plekjes in onze stad? Help ons om deze plekken in beeld te brengen en fotografeer die voor u zo speciale plek in uw eigen wijk, die u zou willen delen met anderen�. Aan deze oproep gaf de Enschedese bevolking enthousiast gehoor, zodat de leden van de fotojury voor de moeilijke taak stonden om een keus te maken uit ruim 400 fraaie foto’s.

De 50 geselecteerde foto’s in de tentoonstelling geven een afwisselend beeld van alle stadsdelen. Alle ‘winnende’ fotografen zijn uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn; deze wordt op vrijdag 18 januari om 15.30 uur in het Stadskantoor geopend door wethouder Jelmer van der Zee.

De gefotografeerde locaties zullen worden opgenomen in de toekomstige beleef- en beweegpaden die NatuurEducatie gaat aanleggen door alle stadsdelen. Al deze paden worden samengevat onder de naam ‘Enschede Buitensporig’ en zijn vanaf april 2008 te vinden op www.enschedebuitensporig.nl.
Provincie:
Tag(s):