donderdag, 24. januari 2008 - 14:16

‘Handen af van Beesel!’

Beesel

De gemeente Beesel brengt het protest tegen de plannen voor een fusie met Venlo nu ook in beeld. Onder het motto ‘Handen af van Beesel!’ verschijnen deze week affiches met een afbeelding die in één oogopslag duidelijk maakt, dat pogingen om te graaien naar de zelfstandige gemeente een halt worden toegeroepen. Inwoners, die kenbaar willen maken dat ze tegen een samenvoeging van Beesel en Venlo zijn, kunnen die affiches afhalen bij het gemeentehuis.

Het motto en de afbeelding zullen de komende maanden telkens terugkeren in de acties die de gemeente en de inwoners ontplooien om te voorkomen dat Beesel bij Venlo wordt gevoegd. Zo wordt er in de tweede week van februari huis-aan-huis een boekje verspreid waarin niet alleen de gemeente haar standpunten nog eens ontvouwt tegen een herindeling, maar waarin ook twintig bekende en minder bekende inwoners van Beesel hun soms emotionele mening geven over het zelfstandig voortbestaan van de gemeente. Dat boekje gaat als onderdeel van de lobby tegen de herindeling ook naar Provinciale Staten en de Eerste en Tweede Kamer.

In de derde week van februari krijgt de Beeselse bevolking de gelegenheid om zich via een enquête uit te spreken over de plannen voor de gemeentelijke herindeling. Om het verwijt te voorkomen dat de gemeente de bevolking geen mogelijkheid biedt om te kiezen, kunnen de inwoners zich bij de enquête niet alleen uitspreken voor het behoud van een zelfstandig Beesel, maar ook voor aansluiting bij Venlo.
Provincie:
Tag(s):