maandag, 3. november 2008 - 18:46

‘Het verlaten Hotel’ in gemeentehuis van Kapelle

Kapelle

Auteur Mirjam Elias en Ronny, de hoofdpersoon uit haar waargebeurde oorlogsboek 'Het verlaten hotel' (fotograaf Ronald Sweering), zijn op woensdag 29 oktober gestart in het gemeentehuis van Kapelle met een serie presentaties voor kinderen van groep 7 en 8 van de Kapelse basisscholen.

In de hal van het gemeentehuis van Kapelle is een tentoonstelling opgebouwd met voorwerpen die in het boek ‘Het verlaten hotel’ een rol spelen en voorwerpen uit hotel Atlantis, het hotel van Ronny’s vader in Amsterdam waar mensen zaten ondergedoken.

De tentoonstelling bestaat verder uit fotomateriaal van de Amsterdamse buurt waar Ronny’s school stond. In deze school werd aan het begin van de oorlog een muur gebouwd. De Joodse kinderen kregen les aan de achterkant van de school en de niet-Joodse kinderen aan de voorkant. Naarmate de oorlog voortduurde werd het steeds stiller aan de andere kant van de muur.

De tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis van Kapelle is tot 13 november toegankelijk voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.
Provincie:
Tag(s):