vrijdag, 26. september 2008 - 21:07

‘Ik doe mee in Oost-Groningen’ wint Jaap vd Doef Prijs!

Groningen

Het programma ‘Ik doe mee in Oost-Groningen’ is winnaar van de Jaap van der Doefprijs. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de gemeente of organisatie die de beste visie heeft geformuleerd op het gebied van werk, inkomen en zorg. Dit jaar staat het thema ‘integrale dienstverlening’ centraal. Aan de prijs, die vandaag tijdens een landelijk congres is uitgereikt, is een prijs verbonden van € 2.500,00. Naast Oost-Groningen behoren Amsterdam en Nieuwegein tot de genomineerden.

Voor de jury was het lastig om de inzendingen met elkaar te vergelijken. De nota's verschilde sterk: meerjarenplan, contourennota, visiedocument, etcetera. Bovendien waren de onderwerpen divers: arbeid en inkomen, armoebestrijding, veiligheid en communicatie.


De nota is een meerjarenplan om door intensieve samenwerking in de regio de arbeidsmarktproblematiek aan te pakken. Het uitgangspunt is regionaal ontwikkelen, lokaal uitvoeren en gebruik maken van goede voorbeelden. Dit uitstekende voorbeeld van samenwerking in de keten op regionaal niveau verdient navolging!

Toegegeven: de aanpak zou innovatiever kunnen zijn. Toch is Oost-Groningen wel één van de beste voorbeelden van dit moment van geslaagde samenwerking om dit complexe vraagstuk op te lossen. De contourennota dateert van november 2007. Inmiddels is Oost-Groningen hard op weg te bewijzen dat het lukt!
Provincie:
Tag(s):