donderdag, 11. december 2008 - 0:44

‘Ik kan uw rijgedrag niet volgen. Rij 80/60’

Gelderland

Met de onthulling van het campagnebord met de Loesje tekst ‘Ik kan uw rijgedrag niet volgen. Rij 80/60’ hebben gedeputeerde Marijke van Haaren en vertegenwoordigers van de drie politieregio’s in Gelderland het startsein gegeven voor de campagne verkeersveiligheid op de provinciale wegen in Gelderland.

Vanaf december worden langs provinciale wegen campagneborden geplaatst met een motto dat de weggebruiker bewust moet maken van de risico’s die er zijn en hun eigen rol daarbij.

De provincie en politie willen, samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, deze campagne voeren omdat té hard rijden, vooral op provinciale 80 kilometer wegen, en alcoholgebruik de grootste problemen opleveren voor de verkeersveiligheid.

Vanaf december worden circa 120 nieuwe borden langs de provinciale wegen geplaatst. Handhaving door de politie heeft meer effect wanneer dit gepaard gaat met gerichte voorlichting. In overleg met de politie zijn de verkeersveiligheidsproblemen op trajecten waar de politie ook handhaaft in kaart gebracht en vertaald naar thema’s. De thema’s zijn snelheid, alcohol in het verkeer, afstand houden, inhalen, wild gebruik gordels met name achterin en milieuaspecten.

De campagne richt zich op specifiek regionale en zelfs locatiegerichte aanpak om zo optimaal aan te sluiten op de problematiek en de handhavingsactiviteiten van de politie ter plaatse. Op de Veluwe kan bijvoorbeeld worden gewaarschuwd voor het risico tegen een boom of overstekend dier te rijden. De borden zullen eens per kwartaal worden gewisseld (met een ander thema of met hetzelfde thema anders verbeeld) en ook milieuredenen kunnen op de betreffende locaties expliciet worden opgenomen als argument om niet te hard te rijden.
Provincie:
Tag(s):