dinsdag, 4. november 2008 - 15:05

‘Keizersgracht’ en ‘Jolling’ met elkaar in aanvaring

Amsterdam

Op het Markermeer, ongeveer 8 kilometer oost van Marken, zijn dinsdagmiddag 4 november, de binnenvaartschepen ‘Keizersgracht’ en ‘Jolling’ met elkaar in aanvaring gekomen. Dit heeft het Kustwachtcentrum Den Helder dinsdag laten weten.

De aanvaring werd rond 14.10 uur gemeld waarop direct de reddingboten van de stations Marken en Urk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werden gealarmeerd, alsmede de reddingboten van reddingbrigade Zeevang.

Ook het politievaartuig P-85 en een schip van Rijkswaterstaat zijn onderweg. De ‘Keizersgracht’ heeft een scheur in de boeg en maakt water. Het schip dreigt te zinken. Aan boord zijn 3 opvarenden.

Eén van de reddingboten heeft inmiddels pompen overgezet. Een passerend binnenvaartschip heeft aan de ‘Keizersgracht’ vastgemaakt om het schip drijvende te houden. Aan boord van de ‘Jolling’ zijn 2 opvarenden. Er zijn bij de aanvaring geen gewonden gevallen.

Update
Het binnenvaartschip “Keizersgracht’, dat vanmiddag na een aanvaring op het Markermeer met het binnenvaartschip ‘Jolling’, dreigde te zinken, is zover gestabiliseerd dat het binnen gebracht kan worden. Door de diverse reddingboten zijn pompen aan boord gezet en twee andere binnenvaartschepen hebben het schip tussen zich in genomen om zo zinken te voorkomen.

Inmiddels zijn bergers ter plaatse en heeft een sleepboot vastgemaakt om het schip een haven binnen te brengen. Over de oorzaak is niets bekend. De politie te water zal hier verder onderzoek naar doen.
Provincie:
Tag(s):