vrijdag, 29. februari 2008 - 12:58

‘Koninklijke Weg’ speciaal voor rolstoel-gangers

Apeldoorn

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is vrijdagmiddag 4 april op Paleis Het Loo in Apeldoorn aanwezig bij de officiële opening van de ‘Koninklijke Weg’.

Dit rolstoelvriendelijke wandelpad loopt van Paleis Noordeinde in Den Haag via Paleis Soestdijk naar Paleis Het Loo en is daarmee het eerste Lange Afstand Wandelpad dat volledig toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking.

De groep wandelaars en rolstoelwandelaars die op 4 april in Apeldoorn aankomt, start op 30 maart in Den Haag met het afleggen van de gehele route. In verschillende etappes door zeventien gemeentes in Zuid Holland, Utrecht en Gelderland overbruggen de deelnemers 175 kilometer.

De Koninklijke Weg is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO)-Wandelsportorganisatie Nederland die dit jaar haar 100 jarig bestaan viert. Het pad is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Groen en Handicap en dankzij de steun van het bedrijfsleven en van vele tientallen vrijwilligers van KNBLO-Nederland en van gehandicaptenplatforms.
Provincie:
Tag(s):